Werkwijze

Werkwijze

Tijdens het eerste consult worden uw persoonlijke gegevens genoteerd en kijken we naar uw eet- , beweeg- en leefgewoonten op dit moment. Samen bekijken we waar de knelpunten zitten, waar u tegen aanloopt en eventueel waar het bij eerdere pogingen mis ging. Ook stellen we vast wat uw persoonlijke doelen op die gebieden zijn. Vervolgens gaan we samen een plan opstellen om uw doelen te bereiken. Omdat het een persoonlijk op u afgestemd plan gaat worden nemen we voor dit eerste consult een uur de tijd.

Vervolgens bepalen we samen hoe de volgende consulten eruit zullen gaan zien, hoe lang ze zullen duren en met welke regelmaat u terug zult komen. Ook dit wordt op u persoonlijk afgestemd.

(De tijd bestaat uit directe tijd, dat is de tijd die u daadwerkelijk bij mij bent, en indirecte tijd die besteed wordt aan het maken van een persoonlijk dieetvoorschrift. Het eerste consult heeft naast 60 minuten directe tijd soms ook extra indirecte tijd voor het maken van dit persoonlijke dieetadvies)

Indien u daarin toestemt zullen we uw lengte, gewicht, BMI (verhouding tussen lengte en gewicht) en tailleomvang bijhouden. Dit zetten we in een grafiek om zo uw resultaten overzichtelijk te maken. Deze grafiek kunt u uiteraard zelf inzien.

Het is tevens mogelijk een persoonlijk voedingsadvies op schrift mee te krijgen of een uitgebreide voedingsberekening te laten maken.

Gedurende de behandeling zullen we regelmatig evalueren waar u staat en kunnen we zo bijsturen waar nodig. Dit om ervoor te zorgen dat de begeleiding aan uw verwachtingen zal voldoen.

Ik vind het belangrijk dat we ons samen hiervoor inzetten. Met een goede samenwerking en inzet van beide kanten bereiken we het meest!

Hiervoor zijn de volgende mogelijkheden:

 • Eerste consult
  (60, 75 of 90 minuten)

 • Vervolg consult
  (30 minuten)

 • Vervolg consult lang
  (45 of 60 minuten)

 • Vervolg consult kort
  (15 minuten)

 • Telefonisch/ email consult

Werkwijze | Dietistenpraktijk Beter in Balans