Diëtist

Wie ben ik?

Mijn naam is Nienke van den Bekerom, ik ben geboren in 1979 en moeder van twee tiener jongens. In mijn vrije tijd houd ik van samen zijn met mijn dierbaren, paardrijden, wandelen, creatief bezig zijn, lezen en uiteraard van lekker eten! Sinds 2002 ben ik werkzaam als diëtist en vanaf 2014 in mijn eigen praktijk.

Na enkele jaren als diëtist gewerkt te hebben heb ik een opleiding gedaan tot NLP Praktitioner en ben ik sinds 2006 in bezit van het diploma hiervan. Voor deze opleiding heb ik gekozen omdat ik tijdens het uitoefenen van mijn beroep merkte dat je met alleen een diëtisten opleiding nog niet genoeg handvatten hebt om iemand te helpen zijn doelen te bereiken. Deze opleiding heeft me geholpen meer bij de klanten aan te kunnen sluiten. Hierdoor vindt er meer een wisselwerking plaats tussen klant en diëtist, waardoor er vanuit begrip tot een eigen oplossing gekomen kan worden. Het dieet wordt geen opgelegd advies, wat moeilijk uit te voeren is, maar een natuurlijk aanvoelend nieuw leefpatroon.

Vervolgens heb ik een opleiding gevolgd tot counsellor en coach. Door deze opleiding kan ik dieper ingaan op de persoonlijke overtuigingen die het veranderen van de leefgewoonten in de weg zitten.

Verder volg ik verschillende bijscholingen en cursussen om bij te blijven op mijn vakgebied.  Dit doe ik om u adviezen volgens de nieuwste inzichten te kunnen bieden.

Dietist Nienke | Dietistenpraktijk Beter in Balans

Gevolgde opleidingen:

  • HBO Voeding en Dietetiek

  • Post HBO Diabetes Mellitus

  • Post HBO Eetstoornissen

  • Post HBO Cognitieve Gedragstherapie

  • Post HBO Kindervoeding en Kinderdiëtetiek

  • Motivational Interviewing; basis en vervolgtraining

  • NLP Praktitioner opleiding (neuro linguïstisch programmeren)

  • Counseling & Coaching opleiding

  • Beweegkuur

  • Directe toegankelijkheid Diëtetiek

In mijn begeleiding maak ik gebruik van mijn deskundigheid, enthousiasme, creativiteit, humor, rust en begrip. Daarnaast laat ik de ruimte om de cliënt zijn eigen kwaliteiten te laten ontdekken die hem/ haar kunnen helpen de gestelde doelen te bereiken.

Het mooie aan dit werk vind ik het diepgaande contact met mensen. Om naast het deskundig, praktisch en creatief met voeding bezig zijn ook een kijkje in het leven van mijn cliënten te mogen krijgen.  Het kunnen bijdragen aan het plezier dat mensen hebben in het leven. Ik ben er namelijk van overtuigd dat iemand die gezond is en trots kan zijn op zichzelf, lekkerder in zijn vel zit, en meer uit het leven kan halen.

Voor een groot deel kunnen we dit zelf bereiken en soms is er net dat beetje hulp voor nodig om beter in balans te komen.

Kwaliteit

Als diëtist ben ik continu bezig met het op peil houden en verbeteren van de kwaliteit van mijn dienstverlening. Ik sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor paramedici.

Daarnaast ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD)

Zij hebben tevens een Klachtenregeling Paramedici. Waar cliënten met een eventuele klacht terecht kunnen.